24 Hour Comics Day 2014 “process blog”

Laatste edit: 16 oktober. De strip is af! Ik kan het niet met met recht een 24 Hour Comic noemen, maar dat geeft niet. Het is een mooi verhaal geworden van 24 pagina’s.

Let op: dit blogbericht (en het overzicht onderaan) bevat niet de definitieve pagina’s. Sommigen missen tekst. Wil je de strip lezen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (formulier op de homepage) en ik stuur je het verhaal digitaal (PDF).

4 Oktober

tuinhuis-begroeid-met-hop

Vanaf ongeveer 11:00 vandaag heb ik mij voor 24 uur opgesloten in mijn met hop overwoekerde tuinhuis/atelier om aan een stripverhaal van 24 pagina’s te werken. Het schuurtje dat zo mooi in beeld is gebracht in het item in Avro’s Kunstuur.

awake-oh-sleeping-soul

12:00 Ik luister The Barr Brothers en drink thee met hop van Yogi, op het labeltje van het theezakje staat “Awake! Oh sleeping soul” – het gaat inderdaad niet al te snel vooralsnog.

24hcd-schets

13:23 Ik heb genoeg inspiratie voor mijn verhaal en de tekst, maar de tekeningen vlotten nog niet echt.

16-web

14:00 Pagina 16 heb ik al.

fotografielokaal-web

16:16 Een eerste volwaardige pagina.

markthal-bier

17:15 Bier.

markthal-web

18:11 De markthal.

titelblad-web

18:55 Titelblad. Naar “Hunting & fishing” van Paul Kooiker.

aankomst-wdka-web

21:40 Een traditionele strippagina.

5 Oktober

codex-web

bok-web

00:40 Twee pagina’s erbij.

piccini-chianti-classico

00:45 For old times sake. Deze classico versie van de Chianti die altijd dronk in mijn “Chianti periode” vond ik laatst in een supermarkt in Duitsland.

vogel-web

01:24 Birdman.

vogel2-web

01:51

muur-roken-web

2:33 Rokend voor een muur.

fotografielokaal-0-web

3:13 Het “oude fotografielokaal”.

zeppelin-web

3:56 Zeppelin.

tekens-web

4:16 Tekens.

doorbladeren-web

4:51 Doorlezen.

dokter-01-web

dokter-02-web

6:51 Over Daantje bij de dokter.

het-grote-verlangen

Ik luisterde veel Bill Callahan (Apocalypse) en Majestic Scene (Swinging in a perfect poise, vooral het nummer You’re so light). Als Marcel Moring het goed vindt noem ik mijn verhaal “Het grote verlangen“.

vulcan-street-breakfast

10:00 “Vulcan Street breakfast”!

11:00 De tijd is op! Ik ben deze 24 Hour Comics Day wat laat begonnen en heb ik ook een paar uur geslapen. Ik miste de groepsdruk die heerst op een 24HCD-locatie, maar ik had wel alle gemakken van mijn eigen werkplek (computer, scanner, photoshop). Dat laatste heeft trouwens voor en nadelen, het is bijvoorbeeld verleidelijk om te lang aan een pagina te zitten pielen.

Toch is het me gelukt om zo’n 18 pagina’s van een boekje te maken. Ik ga mijn verhaal de komende dagen alsnog afmaken (24 pagina’s).

To be continued.

6 Oktober

9:20 Het verhaal van deze 24 Hour Comics Day is gebaseerd op een essayopdracht voor het vak Hermeneutiek (ik volg de studie Wijsbegeerte aan de Erasmus universiteit). Ik schrijf een essay over Gadamer die de intuïtie had dat alles interpretatie is en dat er ervaringen van waarheid zijn waar de wetenschap niet bij kan. Bijvoorbeeld in de kunst, de filosofie, de religie (al noemt hij die laatste optie uit strategische overwegingen niet).

Mijn essay heeft een andere vorm aangenomen na het tekenen van de eerste 18 pagina’s van mijn strip, en nu ik verder schrijf aan het essay vormt zich ook een ander beeld van de resterende pagina’s. Mooi hoe deze tekst en de beelden elkaar be├»nvloeden.

uit-verveling-het-grote-verlangen

Ik zal mijn essay inleveren begeleid door het stripverhaal. Benieuwd wat A. Prins daarvan zal vinden. (Schrijver van het mooie boek Uit verveling, waarvan de overigens een aardige beeldrijm vorm met Het grote Verlangen.)

cover-het-grote-verlangen-web

14 oktober

baselitz-web

15 oktober

potlood-web

daantje-web

16 Oktober

het-grote-verlangen-originelen

Het verhaal is af! Ik heb het ingezonden voor de Plastieken Plunk 2014 en ingeleverd bij A.W. Prins.

Overzicht

Let op: dit overzicht bevat niet de definitieve pagina’s. Sommigen missen tekst. Wil je de strip lezen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief (formulier op de homepage) en ik stuur je het verhaal digitaal (PDF).