The Bullfight recensie in OOR

Het tweede album van The Bullfight (Stranger Than The Night), komt eind April officieel uit, maar de eerste lovende recensies worden al geschreven! Bijvoorbeeld door Willem Jongneelen in OOR:

‘Er lijkt bij de opvolger van het spannende debuut One Was A Snake (2006) niets aan het toeval te zijn overgelaten. Artwork, productie, composities en sfeer, alles is navenant. Die sfeer is heel belangrijk. Doe de ogen toe en zowel het muzikale decor (uit de koker van gitarist/toetsenist Thomas van der Vliet) als de woorden (van zanger Nick Verhoeven) zorgen er in de verhalende songs voor dat zich huiveringwekkende beelden van een film noir (met het type David Lynch als regisseur) aan je voorbij trekken.
Donkere beelden, met soms fatale afloop. ‘Standing in the corner with my handgun and my daughter.’ Deze cd verschaft me het gevoel waarom het een geweldig idee zou zijn als Nick Cave (zijn geest is nooit ver weg) nog eens wat Murder Ballads op zou gaan nemen, met de muzikanten van Beirut, de band van Tom Waits, Tindersticks of…The Bullfight die voor exact het juiste decor zouden zorgen. Deze band bezit namelijk internationale allure.’