The Bullfight in De Unie, Rotterdam

thebullfight

Zaterdagavond 22 augustus trad The Bullfight op in De Unie in Rotterdam – naast nog twee andere acts, te weten Mark Lotterman en Doodoo’s Coffee. Het was een soort pre-party van het Tocado Records feest dat 29 augustus plaats zal vinden (ondanks veel gedoe om een klacht van één ‘omwonende’).

Zanger Nick Verhoeven kwam op in een bloemige kamerjas en nam af en toe een slok uit een wijnfles (wijn of water?) – een performance waar Morrissey ‘mee ingestemd zou hebben, of hij zou het een rip-off hebben gevonden’, aldus Verhoeven.

Wat Morrissey er ook van zou vinden, de redactie van dit dandy blog (ik) staat er in ieder geval volledig achter dat mannen van the Bullfight naast aan hun muziek ook altijd veel aandacht schenken aan hun presentatie: of ze nu in stemmige zwarte pakken opkomen (met een paar mooie cellistes aan hun zijde) of in kamerjas – deze dandy’s komen er altijd mee weg.

Misschien is het een mooi streven voor 2009 om, naast het uitbrengen van een nieuw album, Le Marquis van de troon stoten als ‘best geklede band’.

www.thebullfight.nl

( foto: Daniel Baggerman )