Stripblad voor jong talent, zoals ik, presenteert nummer over ruimte

ruimtelijke-lijn-coverSchiedam, 24 september 2009 | Het zesde nummer van stripblad De Lijn, ‘De Ruimtelijke Lijn’,  wordt aanstaand weekend op de Stripdagen in Houten gepresenteerd. Het papieren podium voor de jongere generatie stripmakers heeft ditmaal als thema ‘de ruimte’, terwijl de vormgeving een hommage is aan de science-fictionstrips van EC Comics uit de jaren ’50.

Stripblad De Lijn, het grootste podium voor de nieuwe generatie stripmakers, presenteert dit weekend haar nieuwste nummer op De Stripdagen in Houten. Het nummer sluit aan op het ruimte-thema van de stripbeurs en draagt dan ook als titel ‘De Ruimtelijke Lijn’. Het 48 pagina’s tellende tijdschrift bevat bijdragen van vijftien jonge striptekenaars en –scenaristen. Voor € 4,50 is De Ruimtelijke Lijn te koop bij de stand van stripblad De Lijn op De Stripdagen. Daarna is het blad ook verkrijgbaar bij Nederlandse en Vlaamse stripwinkels en te bestellen via de website van De Lijn, www.dedigitalelijn.nl.

De vijftien jonge stripmakers die bijdragen aan De Ruimtelijke Lijn leverden, lieten zich onder meer inspireren door een bezoek aan het Space Expo Center in Noordwijk. Hun stripverhalen lopen uiteen van een astronaut die na loskoppeling rondzweeft door de ruimte tot een kunstenaar die gefascineerd is door de maan, en zelfs tot buitenaardse wezens die vakantiefoto’s van hun reizen aan de lezer tonen.

Voor De Ruimtelijke Lijn werden strips geschreven en getekend door Rob van Barneveld, Linda van Bruggen, Stephan Brusche, Aimée de Jongh, Sandra Kleine Staarman, Roderick Leermakers, Maia Machen, Robert van Raffe, Emma Ringelberg, David de Rooij, Johan de Rooij, Martijn van Santen, Pepijn Schermer en Yannick Schueler. Daarnaast werkte Niwi Ruimtekiwi voor het ruimtenummer eenmalig samen met Hendrik J. Vos, Nederlands meest vooraanstaande tekenaar van science-fictionstrips.

De Lijn werd in 2005 opgericht om jonge striptekenaars en –schrijvers een papieren publicatiemogelijkheid te bieden. Scenarist Johan de Rooij is initator van het tijdschrift en is vanaf dit nummer alleen verantwoordelijk voor de redactie. Hij moedigt het jonge striptalent dat in De Lijn publiceert aan om meer verhalende strips te maken, te experimenteren en onderlinge samenwerkingen aan te gaan. Meer informatie over De Lijn is te vinden op De Digitale Lijn: www.dedigitalelijn.nl.

Alles over De Stripdagen vindt u op www.stripdagen.nl.