Sokkenmodel Effio

Het Nederlandse sokkenhuis Effio lanceerde in 2015 de wintercollectie “Value of irony”. Een bedrieglijke collectie waarbij de ironie zegeviert. De alledaagse woerd vormde de inspiratiebron: gehuld in prachtige kleuren is hij volgens Effio “een dandy verschijning op kleurrijke voeten”. Voor de campagneshoot vroeg Effio een paar dandy figuren om te poseren met de eendensokken aan hun voeten. Normaal draag ik nooit sokken, maar als ik ze draag…

“Waarschijnlijk gaat er geen dag voorbij dat de woerd niet je pad kruist. De woerd is zo alledaags dat je hem niet opmerkt. Maar hij is er altijd; onverschillig, verwaand en gehuld in prachtige kleuren. En natuurlijk op prachtig gekleurde poten. De woerd is de dandy van de waterwereld. Een dandy die niet alleen veel aandacht aan zijn uiterlijk besteed maar eerst en vooral een geestig-ironische houding heeft.”

Effio wil zich distantiëren van middelmatigheid en uniformiteit en het échte dandyisme weer een plek  geven. Met de kleurrijke wintercollectie sublimeert Effio haar sokken “met precisie, elegantie, ironie en raffinement tot een kunstwerk” (vrij naar het beroemde essay “Du dandyisme et de G. Brummell” (1845)).

Life is about details!

Hier de foto’s van de making of.

Verkrijgbaar via www.effio.eu en via geselecteerde verkooppunten in Nederland, België en Duitsland

Credits campagne: Nicoline Rodenburg, Ryan MacDaniels, Lisette Kreischer, Sarah Ghodbane, Robert van Raffe, Nick en Joost.
Locatie: Waalse Kerk te Rotterdam

Tags
dandy, sokken