Op Missie

Zaterdag 11 oktober werd in Breda het album ‘Op Missie’ (Strip2000) gepresenteerd. 10 Stripmakers werden aan evenzovele veteranen gekoppeld en vertelden in telkens vijf pagina’s de waar gebeurde verhalen van Nederlandse militaire inzet gedurende de laatste 70 jaar. Op deze manier ontstond een album van 50 strippagina’s. Elke auteur kreeg de gelegenheid een eigen cover te maken waardoor er uiteindelijk tien verschillende albums (v.w.b. de cover… het binnenwerk blijft hetzelfde) te koop zullen zijn.

Ik had het geluk te zijn “gekoppeld” aan Albert Zomer, die zijn missies zeer goed documenteert. We spraken op Militair Kam Nieuw Milligen aan de hand van een paar dikke fotoboeken over zijn missie naar Angola in 1995.

Hierbij als teaser mijn cover en mijn eerste pagina…

op-missie-angola-cover op-missie-angola-01

Mijn collega’s waren in willekeurige volgorde; Jeroen Funke, Erik de Graaf, Erik Kriek, Eric Heuvel en Aimee De Jongh, Jan Cleijne, Michiel Van de Pol, Anne Staal en Wilbert van der Steen. Co√∂rdinator tussen de uitgever, de veteranen, het Veteranen Instituut en de auteurs is Gert Jan Pos.