Kopvoddentaks? Ik weet iets veel beters

geertTijdens de algemene beschouwingen in september kwam Wilders met een absurd voorstel: de ‘kopvoddentaks’. Volgens de PVV-voorman is het tijd voor ‘een grote schoonmaak van onze straten’. ‘Een beter milieu begint bij jezelf, dit is vervuiling van de publieke ruimte’, stelde hij. ‘Laten we eens wat gaan doen aan dit symbool van onderdrukking.’

Wilders wil de hoofddoek niet verbieden, maar wel het gebruik ervan ontmoedigen. ‘De vervuiler betaalt’, stelt hij voor. Moslima’s kunnen voor duizend euro per jaar een vergunning krijgen. De opbrengst daarvan wil hij in onder meer blijf-van-m’n-lijf huizen steken. ‘We zijn die hoofddoekjes spuug en spuugzat.’

Mijn favoriete politieke ijdeltuit Pechtold vroeg zich terecht af of het een serieus voorstel was of dat hij getuige was van een Leids cabaretfestival. ‘Valt de hoed van minister Plasterk ook onder de taks of is dat een apart tarief?’

Vervuiling van de publieke ruimte? De hoofddoek? Alleen als je net zo gefixeerd bent als Wilders. Persoonlijk ben ik geen fan van geperoxideerde kuiven. Het is misschien een beetje flauw om weer over dat haar (uitgeplozen touw?) van Geert te beginnen, maar die vervuiling waar hij het over heeft is in the eye of the beholder. Zeg nou zelf, een mooie moslima, met frisgewassen hoofddoek – dat is toch veel prettiger gezicht dan zo’n geblondeerde engerd?

Hier zijn mijn belastingvoorstellen. Hier zouden ze keiharde euro’s over moeten heffen! Of sterker nog, dit zou verboden moeten worden! Dit zijn dingen die de publieke ruimte ernstig vervuilen, maar waar ik de hoge heren in Den Haag nooit over hoor!

stank1. Stanktaks / stinkverbod

In Honolulu lopen ze op ons voor. Daar is het al strafbaar om in het openbaar te stinken!

Onaangename lichaamsgeurtjes en vieze kleding zijn strafbaar in Honolulu! De gemeenteraad van de hoofdstad van Hawaii heeft besloten om mensen die stinken een boete of zelfs gevangenisstraf op te leggen. Stinkende mensen die in het openbaar vervoer voor overlast zorgen riskeren voortaan een boete van 500 dollar of een celstraf die kan oplopen tot zes maanden. Ook stinkende kleding, vieze spullen of dieren met onaangename geurtjes zijn in Honolulu voortaan niet meer in het openbaar toegestaan.

Dat zouden we hier ook moeten invoeren! Hoe vaak sta ik niet in de trein (in het gangpad) op een drukke dag tegen wil & dank walgelijke lichaamsgeurtjes van Jan en alleman op te snuiven? Stanktaks is de oplossing!

De stinkerd betaalt! We zijn onfrisse figuren spuug en spuugzat!

gorilla-schrikt2. Blote bast -taks / -verbod

Het is net herfst, dus we zijn er weer even van verlost, maar als het een beetje warm is vinden sommige mensen het nodig zich half naakt over straat te bewegen.

Safaripark Beekse Bergen heeft al een vooruitstrevende dresscode afgevaardigd. (Vooruitstrevend voor Nederland. In de Verenigde Staten zijn ze duidelijk: de grote pretparken daar hebben de regel dat iedereen te allen tijden een shirt aan moeten hebben.) Bezoekers van safaripark Beekse Bergen niet meer met ontbloot bovenlijf door het dierenpark lopen. Daar zouden de giraffen, gorilla’s en leeuwen zich namelijk wezenloos van schrikken. ‘Alleen gorillamannen mogen nog imponeren met ontbloot bovenlijf.’

Bravo Beekse Bergen! Nu de rest van Nederland nog! Wij zitten namelijk niet te wachten op al die witte rollen, tatouaties, tepelpiercings, gewaxte borstkassen of gebruinde bierbuiken! Kleed je fatsoenlijk aan! Een blote bast kan echt alleen op het strand.

De bloterik betaalt! We zijn dat vel op straat spuug en spuugzat!