Kom naar de KunstStripBeurs

ksbflyerOp zaterdag 7 november wordt tussen 10.00 en 17.00 uur voor de eerste keer de kunststripbeurs gehouden in de Janskerk in Utrecht. Met strips en hun tekenaars, kunst en hun kunstenaars. Met animatiefilmmakers en illustratoren, met een speciaal programma in samenwerking met het Holland Animation Film Festival. En het startschot voor de prijs voor beste beeldverhaal. De prijs is een initiatief van uitgeverij De Vliegende Hollander en nrc.next.

De kunststripbeurs wordt georganiseerd door de intendant strips van het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Gert Jan Pos).

Op de beurs verkopen striptekenaars hun eigen werk. Dat kunnen boeken zijn, buttons, zeefdrukken, originele tekeningen, schilderijen, T-shirts… zolang de kunstenaars maar eigen werk verkopen. De kunststripbeurs telt een kleine honderd deelnemers onder wie gevestigde namen en minstens zo interessante (jonge) tekenaars. Ook animatoren, cartoonisten, schilders, ontwerpers en illustratoren doen mee.

Natuurlijk zijn er veel Zone 5300-tekenaars, zoals Marcel Ruijters, Kito, Robert van Raffe, Sandra de Haan, Jan Vriends, Ckoe en Argibald.

Ik zal er mijn laatste 3  stripboekjes verkopen (Het Eiland, Het pak en Spaghetti) alsmede originele tekeningen uit mijn Journal de Toilette.