Nieuw Strip Talent

In nummer 95 van Zone 5300 werd in een special van 8 pagina’s aandacht besteed aan de deelnemers aan de expositie Nieuw (Strip)Talent. De jonge honden werden door middel van een kort interview en afbeeldingen van hun werk voorgesteld.

Robert van Raffe, 16 april 1982 , Rotterdam. Studeerde in 2005 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (illustratie). Gaf meerdere boeken uit in eigen beheer: Het Eiland, Het pak en Spaghetti. Publiceerde in kranten en literaire tijdschriften en staat geregeld in Zone 5300.

Favoriete kleur
“Blauw.”

Eerste strip ooit gelezen
“Weet ik niet meer precies. Oude Peps denk ik. Of eerder Suske & Wiske misschien, maar die waren niet van mijzelf. Gilles de Geus vond ik te gek, daar heb ik alle albums van gekocht.”

Waarom wil je striptekenaar worden?
“Vroeger wilde ik dat heel graag worden. Maar nu ik een aantal striptekenaars in het echt heb ontmoet wil het niet meer. Daarom ben ik begonnen aan een nieuwe studie: filosofie.”

Wat is jouw grootste talent/ wat voeg je toe of wil je toevoegen aan de strip?
“Mijn grootste talent is denk ik mijn onnavolgbare humor.”

Wie is jouw belangrijkste personage?
“Dat ben ik zelf, of het zijn versies van mijzelf.”

Wat zijn je voorbeelden?
“Al mijn voorbeelden zijn mensen, sommigen zijn al dood. Dat zijn de beste voorbeelden, want die kunnen geen dingen meer verkeerd voordoen.”

Nu bezig met:
“Mijn eerste grote stripboek, een beeldroman met de werktitel Dandy tegen wil & dank.”

Waar ben je over vijf jaar?
“Ik hoop dat ik dan inmiddels meerdere boeken heb geschreven en getekend. En dat ik een heel eind op weg ben met mijn nieuwe studie.”