IMG LAB #8 / 16 mei in de Unie

http://www.image-festival.com/news/img-lab-8-16-mei-in-de-unie/

Het Image Festival presenteert deze 8e IMG LAB avond in de Unie samen met ons favoriete tijdschrift voor Strips, Cultuur & Curiosa: ZONE 5300. Een bonte avond met enkele coryfeeën uit de stal van de ZONE, met als (geleend) thema Fool’s Gold.

Mooves (Jantiene de Kroon, Remco Polman en Wilfred Ottenheijm) is een onafhankelijke producent van animatiefilms met studio’s in Amsterdam en Nijmegen. De studio is gespecialiseerd in zowel traditioneel getekende bioscoopfilms als geanimeerde webapplicaties; het bekendst zijn de Dirkjan-tekenfilms.
www.mooves.nl

Erik Kriek is striptekenaar en illustrator. Hij is vooral bekend van zijn reeks ‘Gutsman’ (sinds 1994). Hij werkt als illustrator voor o.a. Schokkend Nieuws, VPRO Gids, Volkskrant en Vrij Nederland. ZONE 5300 #92 bracht een voorpublicatie uit zijn binnenkort te verschijnen bundel met H.P. Lovecraft-bewerkingen.
www.gutsmancomics.com

Robert van Raffe (aka Dandy Raffe) debuteerde in 2005 in ZONE 5300 met de strip ‘A conversation piece’ over de historische dandy’s Oscar Wilde en James Abbott McNeill Whistler. Hij publiceerde ook in o.a. Passionate, NRC Next, AD, The Daily Tiger en Eisner en bracht diverse boekjes uit in eigen beheer.
www.dandyraffe.nl

Frits Jonker is samen met Milan Hulsing verantwoordelijk voor de populaire rubriek Fool’s Gold in ZONE 5300, waarin vreemde verzamelingen, Pakistaanse psychedelica en andere curiosa de boventoon voeren. Met Dolf Hell schreef hij het boek ‘De muzikale verleiding’, over reclamesingles.
www.showcase.thebluebus.nl

ZONE 5300-hoofdredacteur Tonio van Vugt zal het programma inleiden en de sprekers introduceren.
www.zone5300.nl

DE UNIE, MAURITSWEG 35, ROTTERDAM
16-05-2011
ENTREE: € 5
START: 20.30 u

www.deunie.nu