Goed fout!

zeeman-abriNovember is de uitgelezen maand om eens te proberen of een snorretje je staat. November is namelijk omgedoopt tot ‘Movember’, met de ‘mo’ van moustache.

Op de eerste van de maand is een campagne gestart om geld op te halen voor het Antoni van Leeuwenhoek Kanker Researchfonds. Mannen kunnen hun snor laten staan om zo geld op te halen voor het goede doel. En tegelijkertijd meedoen aan stiekem modetrendje.

De snor heeft weliswaar een fout imago, maar op de rode loper pronkten celebrities als Brad Pitt, Johnny Depp Mickey Rourke, Sean Penn en Sienna Miller met een even smal snorretje als bijvoorbeeld Clark Gable.

Mode-ontwerpers voorspellen al langer de terugkeer van de snor (en de bakkebaarden), maar modeontwerpers voorspellen wel meer – rokken voor mannen bijvoorbeeld. Zo ook Belgische ontwerper Dirk Bikkembergs:

clark-gable‘Als ik de wereld observeer en zie hoe mannen steeds meer de vrouwelijke toer opgaan, vraag ik mij af waar dat zal eindigen. Als het zo doorgaat, dragen mannen over drie jaar allemaal een rok. De snor is mijn manier om te zeggen: Hallo mannen, doe jullie ogen open. Een man is man, punt.’

Maar hij probeert deze ontwikkeling tenminste een halt toe te roepen. Om een tegengeluid te laten horen liet Bikkembergs zijn modellen begin dit jaar in Milaan paraderen met heuse (plak)snorren.

Of de snor daadwerkelijk zijn comeback gaat beleven in het straatbeeld is de vraag. Onderzoek heeft wel uitgewezen dat mannen met snorren meer verdienen dan hun gladgeschoren collega’s. Maar harige mannen moeten ook wel meer verdienen – ze geven volgens hetzelfde onderzoek namelijk ook meer uit dan gladde mannen.

bjorn-borgEen goede manier voor gladde en besnorde mannen om geld te besparen is de gratis boxershort van de Zeeman bestellen! Tegen betaling van € 3,90 verzendkosten wordt de kanariegele of marineblauwe boxer bij u thuisbezorgd! Zou deze boxer een nieuwe trend gaan worden!? Het is natuurlijk wel heel campy om de Zeemanboxer quasi per ongeluk een stukje boven de broek uit te dragen, als een ironisch commentaar op die eeuwige Björn Borgs.

Wat kost zo’n Björn Borg onderbroek? Twintig Euro per stuk ofzo? Weg ermee! Laten we met z’n allen de Zeeman boxer bestellen en 20-3,90=16,10 Euro doneren aan het AVL Kanker Researchfonds!

(En uw snor laten staan? Ik zeg doen!)