De schilder getekend

schilder-getekendDe Stripdagen Haarlem zijn op vrijdag 3 juni officieel geopend. Een van de hoofdtentoonstellingen is getiteld “De schilder getekend“. Er wordt ingegaan op het feit dat er de laaste tijd veel biografieën in stripvorm verschijnen, vooral over schilders.

“Deze biografieën hebben onder meer met elkaar gemeen dat de persoonlijke visie van de maker duidelijk zichtbaar is: de tekenaar is evenzeer auteur als biograaf en historicus. In de tentoonstelling De schilder getekend in 37PK wordt dieper ingegaan op deze uiterst interessante ontwikkeling. Er wordt met onder meer originelen, schetsen en interviews uit de doeken gedaan welke specifieke voordelen én problemen een stripbiografie met zich meebrengt ten opzichte van een geschreven biografie, en in hoeverre bijvoorbeeld het kunstenaarsleven van de auteur zelf een rol speelde.

Werk in uitvoering

Ook wordt er werk in uitvoering getoond van op handen zijnde stripbiografieën door Typex (Andy Warhol), Robert van Raffe (Piet Mondriaan) en Luc Cromheecke ‎(Charles-François Daubigny).”

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 3 juni t/m zondag 12 juni

Locatie:
37 PK, Groot Heiligland 37, Haarlem

Openingstijden:
donderdag t/m zondag
12:00 – 17:00

Toegang: Gratis