Dandy spreekt op IMG lab #8

Op uitnodiging van het Instituut voor Beeld en Vorm mocht het tijdschrift Zone 5300 de 8e IMG LAB avond in De Unie (Mauritsweg 34-35) verzorgen op maandag 16 mei. Het werd een bonte en uiterst visuele avond met een aantal coryfee├źn uit de Zone-stal.

Robert van Raffe vertelde iets over zijn aanstaande literaire beeldroman Dandy tegen wil & dank (thema’s, motieven, titelverklaring, dat werk). Ook gaf hij – nadat hij zijn zenuwen in bedwang had gekregen – op nonchalante wijze een korte inleiding tot het dandyisme.

“In den beginne schiep God de dandy…”

Zijn er ook docenten in de zaal? Oud-student versus leermeester: Dandy Raffe neemt subtiel wraak door Theo Seesing (links, dubbel in zijn stoel van het lachen) op te voeren in zijn binnenkort in Zone te verschijnen strip Integrale beoordeling.

Verder spraken op deze avond: Erik Kriek, Frits Jonker en Studio Mooves. Erik Kriek vertelde over een aankomend boek, hij is bezig verhalen van Lovecraft te bewerken tot prachtige strips. Frits Jonker vertelde over zijn bijzondere beeldverzameling(en). Studio Mooves sloot de avond af met mooie en grappige korte animatiefilms.

Foto’s: Helmi Scheepers / Onderschriften: Tonio van Vugt