CQC

beau_van_erven_dorensOp Veronica zijn al een tijdje promos te zien voor een programma waarin drie studentikoos ogende types, in zwart pak en met zonnebril, beloven de vragen te gaan stellen die niemand anders durft te stellen.

CQC heet het, een Nederlands nieuwsprogramma dat van eind augustus tot half november 2009 wekelijks zal worden uitgezonden door Veronica. Het wordt gepresenteerd door Pieter Jouke, Daan Nieber en favoriete beroepsbal Beau van Erven Dorens. Het entertainmentprogramma zal – zo adverteert men – een rock-‘n-rollmentaliteit hebben.

Politici, sterren en andere publieke figuren moeten op hun hoede zijn, want ze zullen door de razende CQC-reporters op brutale wijze worden geconfronteerd met hun uitspraken.

CQC staat voor Caiga Quien Caiga (‘koste wat kost’) en is een begrip in Zuid-Amerika en Zuid-Europa. Het programma is door Eyeworks uitgebracht in ArgentiniĆ«, Chili, BraziliĆ«, ItaliĆ«, Portugal en Spanje. In deze landen heeft ‘CQC’ al voor veel spraakmakende momenten gezorgd dankzij verrassende reacties van onder anderen Obama, Hugo Chavez, Fidel Castro, Paris Hilton, Angelina Jolie, Kate Winslet en Quentin Tarantino.

Het programma is acht keer genomineerd geweest voor een Emmy Award, maar heeft deze nooit gewonnen…

Nederland is na Geenstijl en de Jakhalzen blijkbaar ook rijp voor een programma als CQC? Ben benieuwd. Hopelijk gaan zie hier ook met die van absurde animaties werken, waarin geinterviewden plotseling een druppeltje kwijl naast hun mond krijgen, of hartjes in hun ogen! Zie het filmpje hieronder, bijvoorbeeld op 2:31 … Dat is toch te gek!

Vrijdag 28 augustus om 21.30 uur te zien bij Veronica.