Amsterdam without a penny genomineerd voor meest verantwoorde app 2014

amsterdam-without-a-penny Het beginscherm van de app, vormgegeven en geillustreerd door van Robert van Raffe

PERSBERICHT: De app Amsterdam without a penny is 27 juni genomineerd voor de award So you think you can app, als meest verantwoorde app van 2014. De award bestaat uit 10.000 euro ontwikkelgeld en wordt op 18 september uitgereikt door Appril en Appsterdam in Pakhuis de Zwijger, waar de zes genomineerden hun app zullen pitchen. Amsterdam without a penny laat zien dat Amsterdam een gastvrije, open, culturele stad is, ook voor mensen die niet veel geld te besteden hebben.

Gratis off-beat Amsterdam ontdekken

Het bijzondere van de Amsterdam without a penny-app is dat je door de stad kunt lopen, en via geotagging ziet waar je bent en welke gratis dingen er bij jou in de buurt te doen zijn. Dat kunnen vaste dingen zijn, zoals op zondag een concert in het NRC-café, maar ook one offs, zoals de downtown Amsterdam Fashion Weeks-shows, een rondrit in een Tuctuc of een Guerilla-diner.

Jonge designers

De app wordt op dit moment gratis ontwikkeld door hoofdredacteur Carla Wiechers, het jonge designduo Peter & Selie en andere illustratoren en vormgevers, zoals Robert van Raffe. De app is gebaseerd op het Twitter account Free Amsterdam, dat Carla Wiechers begon na een reis door Azië, om te laten zien hoeveel je kunt doen zonder geld, zowel in de stad Amsterdam, als bij het maken van een compromisloze mooie app.

Twitteraccount met 11.9k volgers

Inmiddels is het Twitter account uitgegroeid tot 11.9k volgers, waardoor in januari werd besloten een app te maken, waarop je per dag en plaats kunt zien wat er allemaal te doen is. De app wordt gelanceerd in oktober. Meer informatie, foto’s en een filmpje van de app zijn te vinden op Amsterdam without a penny.