1 April

Beursondernemer Peter Paul de Vries, de oud-voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), kopieerde de site van de CTIVD (een paar jaar geleden gemaakt door Dandy Raffe) voor een 1 april grap! De kopie is inmiddels offline.

Advocaat Reinoud Imhof is niet geschorst door de Raad van de Advocatuur, zoals de Volkskrant vrijdag meldde. De raad bestaat niet, maar is een verzinsel van Peter Paul de Vries, de oud-voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en nu beursondernemer.

‘Het is een 1-aprilgrap’, zegt De Vries. Donderdag aan het einde van de middag verstuurde hij namens de raad voor de advocatuur een persbericht waarin stond dat Imhof ‘berispt’ is door de Raad van Advocatuur.

Hij zou de advocatuur ernstige schade hebben toegebracht toen hij gedupeerde beleggers van World Online (WOL) in een getuigenverhoor bijstond, maar daarnaast ook betaald werd door Nina Brink ( de oprichtster van WOL) en aangestuurd werd door haar advocaten. Hierdoor zou hij niet gehandeld hebben in het belang van zijn cliënten, aldus het persbericht.

Om geen argwaan te wekken, had De Vries ook een website laten bouwen van de Raad voor de Advocatuur. Daarin werd het nieuws over Imhof bevestigd. Die website blijkt te zijn gekopieerd van de Commissie van Toezicht voor de Inlichtingendiensten (CTIVD).

Lees het hele bericht